وکیل دعاوی کیفری چیست
نوشته شده توسط : مهدی

وکیل امور کیفری

وکیل کیفری شخصی است که در حوزه دعاوی کیفری از جمله قتل، ضرب و حرج، خیانت در امانت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، سرقت و… .تخصص و تبحر وکیل در اینگونه دعاوی بسیار اهمیت دارد زیرا ممکن است عدم دفاع صحیح از متهم می تواند موجب مجازات او شود که در بسیاری موارد مثل جرم قتل عمد می تواند آثاری به بار آورد که به هیچ عنوان قابل جبران نمی باشد. از سوی دیگر چنانچه در جایگاه شاکی قرارداشته باشید عدم استفاده از دعاوی کیفری می تواند موجب فرار مجرم از مجازات جرم شود که می تواند باعث تضییع حقوق شما و همچنین ایجاد زمینه برای تکرار جرم از سوی متهم شود.

حق استفاده از وکیل به خصوص در وکیل دعاوی کیفری یکی از حقوقی است که در قوانین جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته شده است. این حق به حدی در دفاع از حقوق قانونی شهروندان اهمیت دارد که به عنوان یک اصل در قانون اساسی هم مطرح شده است. در همین راستا اصل 35 قانون اساسی مقرر می دارد:
«در همه دادگاه‌ها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل کیفری انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.»
قسمت اخیر این اصل به این موضوع اشاره دارد که در برخی از موارد مثل جرائم مستوجب مجازات سلب حیات چنانچه شخص امکان دسترسی به وکیل نداشته باشد یا نتواند وکیل مناسبی را انتخاب نماید به او وکیل معاضدتی داده می شود تا وکیل خانواده بدین وسیله از کجازات شخص بی گناه جلوگیری شود و وکیل خانواده تهران از حقوق شهروندان دفاع مطلوبی به عمل آید.
درحقوق رشته های گوناگونی وجود دارد و یکی از رشته های حقوقی که پس ازطی دوره کارشناسی در اکثر دانشگاههای جهان تدریس می‌شود،رشته حقوق جزا و جرم شناسی (criminal law&criminology)می‌باشد.
فارغ التحصیلان این رشته با مبانی جرم، جرم شناسی، مسولیت مجرم و همچنین سایر مباحث کیفری وجرم شناسی کاملا آشنا شده و می‌توانند در صورتی که درحرفه وکالت دادگستری مشغول به کار شوند وکیل متخصص در امور کیفری نامیده شوند. وکیل پایه یک دادگستری امور کیفری لازم است مطالعات زیادی در روانشناسی، شناخت شخصیت مجرم و همچنین سایر رشته های حقوقی داشته باشد تا بتواند درباره جرم بودن و یا نبودن عملی،شرایط انتساب اتهام به مظنون و سایر موارد اظهار نظر نماید.
وکیل کیفری
همه این موارد نشان ازجایگاه وکیل پایه یک امور کیفری در دعاوی کیفری دارد. دعاوی کیفری به دعاوی گفته می‌شود که برای عمل ارتکابی مجرم ،درقانون مجازات اسلامی و سایر قوانینی که بعضی از رفتارها راجرم شناخته است،مجازات تعیین کرده باشد.اما نکته قابل ذکر،تسلط وکیل کیفری در تمییز دادن موضوعات ودعاوی کیفری با سایر دعاوی می باشد که طبق مطالب پیش گفته در صورت داشتن دانش وتجربه کافی،می‌تواند به شما کمک کند.
جرایم به چند دسته تقسیم میشود؟
جرایم به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم می شود در برخی جرایم مثل تخریب برای شروع کار، شکایت شاکی خصوصی لازم است. و با رضایت شاکی هم پرونده مختومه می گردد.
وکیل امور کیفری
اما جرایمی که جنبه عمومی دارند به دلیل جریحه دار کردن افکار و  یک موسسه حقوقی احساس عمومی و برهم زدن نظم جامعه از طرف دادستان یا نمایندگان ایشان قابل پیگیری و مجازات می باشد از جمله جرایمی که جنبه عمومی دارند می توان به سرقت اسید پاشی زنای به عنف و قتل اشاره کرد .
ویژگیهای وکیل کیفری
طبق قانون وکالت،کارآموزان وکالت و یا وکلای پایه دو دادگستری، درپذیرش برای مشاوره حقوقی رایگان پرونده‌های کیفری محدودیت هایی دارند وامکان قبول و اعلام وکالت درهمه پرونده‌های کیفری راندارند.
پرونده‌هایی که مرجع تجدید نظر از احکام صادره، دیوان عالی کشور می باشد ،فقط در صلاحیت وکیل کیفری است که دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری باشد و درپرونده‌های حقوقی نیز ،وکیل حقوقی،در صورتی که فاقد پروانه وکالت پایه یک دادگستری باشد، دارای محدودیت هایی از سوی قانون‌گذار می‌باشد.
پس درابتدا لازم است به این موضوع توجه فرمایید که جهت انتخاب وکیل پایه یک دادگستری کیفری، بررسی این موضوع که وکیل منتخب شما ،صلاحیت ورود به دعوی کیفری مورد نظر شما را دارد یاخیر،ازاولویت ها می‌باشد.
مدارک لازم جهت طرح پرونده کیفری
وکالتنامه وکیل دادگستری – شکایت نامه(شکواییه)-کارت ملی –استشهادیه شهود(اگرراه اثبات شهادت شهود باشد)- مشخصات مشتکی عنه(در صورت مشخص بودن)
شکواییه یاشکایت نامه،می‌تواند درهربرگی نوشته وتسلیم دادسرای محل وقوع جرم شود.درشکواییه مشخصات شاکی- مشخصات وکیل دادگستری-تاریخ ومحل وقوع جرم-موضوع جرم- میزان ضرروزیان ناشی ازجرم-مشخصات مشتکی عنه(شخصی که شما ازوی شکایت کرده اید)
دلایل و مستندات شکایت،قید شده و به دفتردادستان محل وقوع جرم تقدیم می‌شود و در صورت نیاز به انجام تحقیقات بیشتر،دادستان به مرجع انتظامی دستور تکمیل تحقیق صادرمی نماد وپس از آن به یکی ازشعب دادیاری یا بازپرسی ارجاع میشود.
شکایت کیفری به نوعی از شکایت اطلاق می شود که بر خلاف شخصی ممکن است برای طلاق توافقی که ارتکاب به عمل خلاف قانون نموده تنظیم شده و قانون وی را مجرم دانسته و برای فرد مجرم مجازات در نظر گرفته است. شکایات کیفری میتواند در فرم های چاپی مخصوص باشد اما شکایت دست نویس هم قابل قبول می باشد.
اما در صورتی که وکیل پایه یک کیفری، اقدام به بررسی پرونده و انجام امور وکالت دعاوی کیفری نموده باشد، می تواند شکواییه ای منظم، دقیق و مستدل برای ارائه به دادگاه تهیه نموده و شانس موفقیت پرونده را بالاتر ببرد
اهمیت وکالت دعاوی کیفری
شاید ادعای اینکه دعاوی کیفری ارزش و اهمیت بالاتری نسبت به دعاوی حقوقی دارند، دور از واقعیت نباشد. بدان جهت که دعاوی حقوقی عموماً با جرائم مرتبط با جان مردم و آبرو و مال آنها در ارتباط است و هر دو طرف دعوا برای احقاق حقوقی چون حق زندگی، سلامتی، حیثیت، امنیت و مال خود که از جمله حقوق اولیه یک انسان است به طرح و پیگیری دعوا می پردازند.
با اعطای حق وکالت دعاوی کیفری به یک وکیل خوب و باتجربه شکایت های کیفری می توان بیشترین اطمینان را از موفقیت پرونده کیفری کسب نمود.‌شود تا نسبت به شکایت مطروحه ودلایل و مستندات ابرازی اظهار نظر شود.
دپارتمان کیفری موسسه حقوقی و داوری فرهنگ تفاهم با بهره گیری از مشاور کیفری با تجربه خدمات حقوقی ویژه خود با بهره گیری از وکلای خبره دعاوی کیفری را در قالب قبول وکالت و ارائه مشاوره کیفری و حقوقی ، در خصوص جرایم کیفری و مباحث مرتبط با آن آماده مشاوره حقوقی و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشد





:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 خرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: